За WordPress

Работили сме с HTML редактори за създаване на страници, както и с много други CMS системи. Избрахме WordPress, като наша платформа, защото е много интуитивна и лесно се управлява. В следвашите редове подробно ще ви обясним предимствата на системата. Ако желаете кратката версия, кликнете тук.

Защо трябва да използвате WordPress?

WordPress е страхотен скрипт, който често е недооценяван. Когато хората се сетят за WordPress, те смятат, че той е просто обикновен скрипт за създаване на блогове, както много други. Но това е така, ако го разберете погрешно. WordPress не е някакъв софтуер за блогове, той е НАЙ-ДОБРИЯТ такъв, който е безплатен. WordPress e елементарен и ние сме съгласни с това твърдение. Но поради неговата простота, той е отворен за много възможности. Ние сме виждали WordPress, използван по толкова много начини и от някои от най-добрите в бранша. WordPress е най-добрият инструмент със мощни възможности. Събрали сме няколко причини, поради които трябва да използвате WordPress, по какви начини можете да използвате WordPress и кой друг използва WordPress.

Известни страници правени с WordPress

Защо Вие трябва да използвате WordPress?

WordPress е софтуер с отворен код

WordPress е софтуер с отворен код (Open Source), което означава, че е безплатен! Може да бъде използван за каквито и да е лични и/или комерсиални проекти, без да ви струва и стотинка.

Защо Ви е нужно да плащате годишна такса на фирма, която би Ви свършила същата работа като WordPress, само че с по-труден потребителски интерфейс? Защо, ако сте склонни да похрачите пари просто не наемете един разработчик и да му плащате само когато се нуждаете от неговите услуги? Много High-end CMS-и изискват лиценз на брой лица, което означава, че ще трябва да плащате за всеки, който ще го ползва. От друга страна, WordPress е безплатен.

Лесен за използване от потребителите

За да използвате WordPress в своя уебсайт, няма нужда да сте експерти по компютърни технологии. В днешно време почти всички хостинг компании (web hosting services) предлагат инсталиране с един клик от техните контролни панели. Ако прегледате няколко ръководства онлайн, вие ще можете да го направите сами. Ако искате някой с опит да го направи, ние разполагаме с талантлив екип, който Ви очаква, за да Ви помогне при инсталирането на WordPress, настройките оптимизацията му. (Free WordPress Setup)

Поддръжка на теми

Никога няма да имате проблем с намирането на правилната тема за вас. WordPress има огромна колекция от теми, а ако не успеете да намерите безплатна тема, в такъв случай има огромен брой теми, които може да използвате на ниска цена.  Всъщност едва ли някога ще успеете да разгледате всички създадени теми. Ако все още не сте удовлетворени, има много разработчици, които са готови да създадат за Вас специална тема. Ако сте заинтересовани, ние можем да създадем за Вас такава.

Разширения и приставки

WordPress има много приставки с отворен код, които могат да Ви помогнат за постигането на желания WordPress изглед. Тези приставки могат да сбъднат мечтите Ви. Инсталацията на повечето приставки е лесна – само с един клик върху администраторския панел.

Съответствие с уеб стандартите

Създателите на WordPress работят много, за да са сигурни, че създадения код е в пълно съответствие със стандартите на W3C. Това е важно не само за вписването в начина на работа на съвременния браузър, Но и за последващото съответствие с инструментите на следващото поколение, както и за по-добрата SEO оптимизация.

Лесно обновяване

Обновяването от предходни версии и друг софтуер е много лесно. Добавена е нова функция в последното издание, което позволява обновяване с един клик за всички функции на WordPress.

Защита от спам

WordPress има вградени много силни инструменти, като интегриран черен списък и отворен инструмент за проверка за прокси, за да управлява и елиминира спам коментарите във Вашия блог. Има голямо количество приставки, които могат да подобрят тази функционалност.

Пълна потребителска регистрация

WordPress има вградена система за регистрация на потребители, която (ако изберете това) позволява на хората да се регистрират, да поддържат профили и да оставят коментари с потвърден произход на Вашия блог. Можете избирателно да блокирате коментарите на нерегистрираните потребители. Също така има и приставки, които да скриват постове от потребители от по-нисък ранг.

Комуникация между блогове и търсачки

WordPress напълно поддържа стандартите Trackback и Pingback. Чрез него могат да бъдат уведомявани търсачките и други първостепенни услуги в блоговете, като се използва Ping-o-Matic.

Това са само някои от функциите и причините, които трябва да Ви убедят да използвате WordPress. Има голяма база от приставки и други функции, които не споменаваме в този пост. Ако имате специфични въпроси, можете да се свържете с нас.

За какво можете да използвате WordPress?

WordPress може да бъде използван за много различни цели. Той е отворен за възможности. Нашия сайт не е блог, а по-скоро уебсайт с бизнес ресурси и ние работим по него с WordPress. Можете да използвате WordPress за следните цели:

 • Блогове
 • CMS системи
 • Портфолиа
 • Магазини
 • Социални мрежи
 • Сайтове за качване на клипове
 • Фотогалерии

Забележете, че посочените по-горе възможности са само примери за използване на WordPress. Когато един изобретателен ум работи чрез WordPress, няма ограничение. За да видите други хора и възможности с WordPress, посетете WordPress изложения.

НАКРАТКО

 • Получавате софтуера напълно безплатно и можете да го използвате без да плащате нищо, ако знаете как да работите с него и ако знаете как да подберете дизайна си, които също може да е безплатен.
 • Получавате софтуер, който е на български език, но лесно може да бъде локализиран на много езици
 • Получавате лесен и ползваем интерфейс за публикуване на ВСЯКАКЪВ вид съдържание – видео, аудио, текст, изображение и каквото вие поискате
 • Получавате чудесна спам защита
 • Получавате възможността да изразите идеите си – WordPress няма ограничения като друг тип софтуер – тук може а правите всичко
 • Можете да използвате WordPress като блог, като платформа за можество блогове, като корпоративен сайт, като CMS система, като визитна картичка, като портфолио, като електронен магазин, като каталог, като .. всичко което не сме се сетили, а ИМАТЕ нужда от него.

Надяваме се, че вече сте убедени защо трябва да използвате WordPress. Продължавайте да разглеждате сайта ни и ако имате нужда от помощ, моля свържете се с нас посредством формуляра за връзка.