Как да побългарим WordPress инсталацията си?

Урок за начинаещи.

Един от най-бързите методи за инсталация на WordPress е чрез пакета Fantastico, наличен в cPanela на добрите хостинг компании, като ICN.BG, SUPERHOSTING.BG и др. За съжаление там нямате възможност за подбор на версия или език на системата си. По подразбиране се инсталира английската версия на продукта. Това лесно може да се поправи, като следвате следващите стъпки:

  1. Проверявате текущата версия на вашата WordPress инсталация (съветваме ви винаги да използвате последната версия). Най-лесно и бързо можете да проверите това, като погледнете най-долу в дясно в администраторската част.
  2. Посетете тази връзка и намерете вашата версия. Ако точно вашата версия липсва, изтеглете най-близката до вашата. Възможно да не са преведени всички стрингове, но поне 90% ще са ОК. В директория „messages“ ще намерите два файла – „bg_BG.mo“ и „bg_BG.po“. Изтегляте и двата на диска си.
  3. Чрез FTP програма трябва да сложите файловете си в директория „wp-content/languages“ на вашия блог. Възможно е директорията да не съществува. Създайте я.
  4. В основната директория на инсталацията (още в FTP програмата) намерете файлът „wp-config.php“. Отворете го с любимия си редактор и намерете реда в който пише „define(‘WPLANG’, “);“ и го заменете със следния текст: „define(‘WPLANG’, ‘bg_BG’);“ (без кавичките).

Готово. Ако имате проблеми с тази манипулация или не е преведено всичко  – потърсете ни. Ще Ви помогнем!!!