SEO оптимизация

Какво е SEO?

За много хора тези три букви не означват нищо. Те обаче всъщност са един от най-важните елементи в създаването на интернет страници. SEO идва от английски (Search Engine Optimization) и означва оптимизация за търсещи машини (например Google). Целта не е всички интернет потребители да влязат в страницата Ви, а да направите така, че всички заинтересовани от Вашият бранш хора да посещават страницата Ви.

Как работи това нещо наречено SEO?

Search Engine Optimization - Оптмизация за търсещи машиниСтраниците в интернет трудно биха могли да бъдат преброени. Абсурдно е да смятаме, че търсачките (например Google, Yahoo, Bing и др.) работят посредством човешки ресурс. Точно обратното. Системата, която обхожда и чете страницата Ви всъщност представлява компютърна програма (наричана още робот), която симулира човешка дейност в страницата Ви – влиза първо в заглавната страница, търси информация, след това обхожда и останалите подстраници.  Следи за това колко е посещавана всяка една част от сайта Ви и колко време читателя се е задържал в него. Ако в страницата Ви има структурни проблеми, прекъснати връзки, неясен код, синтактични или други грешки Google маркира сайта, и му задава по-нисък рейтинг, съответно при търсене Вашата страница ще се излезе по-назад в резултатите при търсене.

Друг много важен фактор е съдържанието на сайта. Дори и да нямат грешки, много сайтове нямат висок рейтинг поради простата причина, че или нямат достатъчно текстово съдържание за да може робота да разбере за какво става дума в страницта Ви или съдържанието не неясно или неточно.

Трети основен фактор е посещаемостта на страницата. Има случаи, макар и редки, в които сайтове направени с грешки или недостатъчно информация имат висок рейтинг, тъй като заради самото си съдържание (интересно за читателите) имат много посещения. Пример за това е една страница, която съществуваше в близкото минало, на която имаше качени десетина комични картинки, без никакъв текст и дребни грешки в кода. Въпреки това тази страница се предаваше от човек на човек (заради комичното си съдържание) и за около месец е натрупала над 10 000 уникални посещения. В този случай търсачките индексираха страницата, като такава с висок рейтинг въпреки недостатъците й.

Не винаги обаче трябва да се разчита на комично или масово интересно съдържание. Един корпоративен сайт на сериозна компания не може да бъде комичен и трудно би могъл да бъде забавен за голямата маса от интернет потребители. Затова се прибягва до други методи за подобряването на SEO оптимизацията. За съжаление в наши дни заради огромният брой сайтове създадени досега (и появяващи нови се всеки ден) се налага използването на SEO специалисти, тъй като SEO вече се превърна в наука имаща само една цел – точно Вашият сайт да е на първа позиция в Google при търсене.

IMfield и SEO оптимизацията

Като всяка компания занимаваща се с интернет продукти, ние също отделяме голямо внимание  на SEO оптимизацията и насочваме много усилия в тази посока. За беда създаването на добро SEO не е еднократен процес. SEO се и поддържа. Т.е. ако днес сайта ви е на първа страница в търсачките, то след 2 месеца може и да не се появи в първите 5 страници, ако постоянни не се грижите за страницата си. Затова SEO е един постоянен процес, който не трябва да спира със създаването на страницата. Ние от IMfield можем да предоставим SEO оптимизация в начално ниво и да Ви обучим как да си поддържате и повишавате оптимизацията на сайта си, но не бихме се ангажирали, че страницата Ви ще е на челно място, още повече ако не се поддържа добре от Вас.

http://nakupon.info/