WordPress пуснаха ъпдейт към версия 3.7

 

Най-популярната CMS система в света WordPress пусна преди броени часове ъпдейт към версия 3.7 на софтуера си. Всяка версия на WordPress има свое име. Версия 3.7 е наречена „Basie“ в памет на Count Basie – американски джаз и блус пианист.

Какво ново са ни подготвили разработчиците?

  • Автоматични ъпдейти по сигурността.Вероятно мнозина ще недоволстват от тази функция, поради факта, че биха желали да контролират кога и дали да обновят системите заради или въпреки някоя нова функция. Създателите на WordPress ни успокояват, че това нововъведение ще се използва само за ъпдейтите по сигурността. Това ще Ви предостави една по-сигурна система. Т.е. когато излезе версия 3.8 на CMS системата Вие ще трябва да натиснете синия бутон „Обнови“ за да я получите.
  • По-сигурни пароли.
    Мат Миленвег и хората от екипа му са променили нивото на сигурност на паролите Ви. Това означава, че когато въвеждате паролата си, WordPress ще ви показва колко трудна е тя, като е значително повишена критичността на софтуера. Т.е. ще Ви препоръчва по-трудни пароли, в които няма имена, дати, думи, по звезди и др.
  • По-добра интернационална поддръжка.
    Третото ключово нововъведение е подобрената интенационална (мултиезична) поддръжка. Вашият WordPress вече ще Ви предлага да изтеглите и/или обновите файловете за локализация. Прекрасно, нали?

Тази нова версия дойде много по-скоро от останалите. Версия 3.6 се появи едва през август т.г. Мат Миленвег споменава, че това ускорено пускане на нови версии ще продължи и занапред. Планира се появата на версия 3.8 през декември.

Що се отнася до нашата оценка, относно въведените промени – тя определено е много висока. Всяко едно от подобренията със сигурност ще подпомогне и улесни работата Ви с WordPress. Доказателство за това е изцяло преведената ни тема, чиито ъпдейт се изтегли малко след обновяването до 3.7.